Toen bekend werd gemaakt dat John Galliano ontslagen was door Dior verkeerde de modewereld in shock. Maar dat was tegelijkertijd ook het moment dat het gissen naar zijn opvolger begon. Inmiddels hebben al vele mogelijke opvolgers de revue gepasseerd.

Hoewel de opvolger van John Galliano bij Dior nog niet bekend is gemaakt, gonst het in de modewereld wel van de geruchten. Zo zijn Roland Mouret, Nicolas Ghesquiere van Balenciaga, Stefano Pilati van Yves Saint Laurent, Riccardo Tisci van Givenchy en Alber Elbaz van Lanvin al getipt als nieuwe Dior ontwerper.

Maar de lijst met mogelijke Dior ontwerpers is nog veel langer. Ook de namen van Kate en Laura Mulleavy van Rodarte, Jason Wu en Jean Paul Gaultier, die nog niet zo lang geleden de scepter bij Hermes sloeg, worden genoemd.

Zelf denk ik dat Stefano Pilati en Jean Paul Gaultier een goede kans maken. Maar ook Hedi Slimane, de voormalige ontwerper van de Dior herenlijn, en Kris Van Assche, de huidige ontwerper van Dior Homme, hebben een goede kans zij kennen het modehuis immers door en door. Of zou Dior uiteindelijk toch kiezen voor een onbekendere naam, iemand die zij dus goed in het gareel kunnen houden.

Toch verwacht ik dat we nog even in het duister moeten tasten wie John Galliano gaat opvolgen bij Dior. Ik heb het vermoeden dat Dior pas na afloop van de Parijs Fashion Week 2011 de nieuwe ontwerper naar voren schuift.

Add Your Comment