Het lijkt erop dat de zomerjas weer terug de kast in kan. Kortom dit is het uitgelezen moment om te kijken naar de winterjassen van 2010 – 2011. Daarom heb ik de trends op het gebied van winterjassen voor je op een rijtje gezet.

De winter is misschien niet de fijnste periode van het jaar, maar toch heb je deze keer een goede reden om uit te kijken naar de winterse maanden. De designers creëerden namelijk prachtige winterjassen die variëren van stoer tot klassiek, maar voornamelijk ook warm en comfortabel zijn.

Camel coat
Camel is de kleur van winter 2010. De camel coat voerde dan ook de boventoon tijdens de verschillende catwalkshows. Zo zagen we bij Chloé, Lanvin en Celine wollige mantels in karamel, zand en mosterdtinten voorbijkomen. Let er bij deze chique winterjas wel op dat je de juiste tint voor jouw huidskleur kiest.

Foto: Chloé en Alexander Wang

Cape
De cape is dit seizoen weer helemaal terug van weggeweest. Louis Vuitton, Hermés en Yves Saint Laurent hebben verschillende capes in de collectie. De modellen variëren van kort tot lang en zijn afgewerkt met opvallende kragen, capuchons, leer of bont.

Foto: Yves Saint Laurent en Paul & Joe

Aviator
Naast de camel coat was ook een andere winterjas rijkelijk aanwezig op de catwalk, de aviator. Dit vliegeniersjasje met een hoge lamswollen kraag en is de must-have uit de Burberry wintercollectie. Maar dit stoere jasje kom je ook tegen bij Mulberry en Ralph Lauren.

Foto: Burberry en Gucci

Bont
Bont is één de modetrends van winter 2010, het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we dit seizoen veel winterjassen gemaakt van bont zien. Zo kozen Chanel, Bottega Veneta en Michael Kors voor bontjassen, die variëren van berenjasjes tot mooie mantels en van een echte pels tot imitatie bont.

Foto: Michael Kors en Burberry

Military
Military invloeden zijn dit seizoen regelmatig verwerkt in winterjassen. Zo stuurde MaxMara, Marc Jacobs en Burberry modellen gehuld in military jassen de catwalk op. Deze jassen lopen uiteen van officiersmantels tot pea coats, waarbij de nadruk ligt op de snit, de talie of op de opvallende knopen.

Foto: Burberry en Burberry

Minimalistische
Naast weelderige winterjassen zien we dit seizoen ook minimalistische modellen. Bij deze jassen ligt het accent op de vorm en natureltinten, zoals winters wit en grijs. Jassen zonder tierlantijnen komen terug in de collectie van Stella McCartney en Calvin Klein.

Foto: Stella McCartney en Gucci

Parka
De parka is misschien wel de handigste winterjas voor een koude en regenachtige winter. Deze stoere jas met landelijk tintje biedt namelijk goede bescherming tegen een ferme wind of stortbui. Parka’s kwamen onder meer voorbij op de catwalk van Dries van Noten, Marc Jacobs en Miu Miu.

Foto: Marc by Marc Jacobs en Stella McCartney

Zit de perfecte winterjas voor jou er niet bij? Bekijk dan hier nog tientallen andere winterjassen.

Add Your Comment