De Yves Saint Laurent make-up voor Kerst 2011 is geinspireerd op de tuxedo. De tuxedo, een smoking voor vrouwen, werd in 1966 door Yves Saint Laurent ontworpen.

De tuxedo is een echte klassieker in de mode en in de geschiedenis van het modehuis Yves Saint Laurent. De Yves Saint Laurent make-up voor Kerst 2011 is hierop geïnspireerd, waardoor we veel zwart in de collectie zien.


Het Noir Terriblement oogschaduwpalette bevat verschillende donkere tinten oogschaduw gecombineerd met 1 lichte. De namen van de kleuren in het palette zijn Shiny Silk, Matte Velvet, Sparkling Moiré, Glittering Lamé en Creamy Satin. Het palette is natuurlijk heel geschikt om een smokey eye mee te creëren, maar de kleuren kunnen ook apart gedragen worden.


Het Blanc Terriblement palette bevat 3 highlighters. Hoewel de tinten dicht bij elkaar liggen, zijn ze wel heel verschillend. De lichte shimmers zijn zilver, roze en paars en weerkaatsen het licht, waardoor ze je een gezonde glans geven.


Met deze oogschaduw is het toch duidelijk dat het hier gaat om de Yves Saint Laurent make-up voor de Kerst. De rest van de collectie heeft niet veel glamour, maar met deze oogschaduw geef jij je ogen net dat beetje extra met de Kerst. De Velvet Black oogschaduw wordt hierin gecombineerd met het zilveren Si de gouden variant is Gold Lamé.


Met deze Rouge Pur lippenstiften komt er toch nog wat kleur op je gezicht met de feestdagen. De lippenstiften van Yves Saint Laurent voor Kerst lopen van roze tot donkerpaars. Hul je lippen in Rose Déesse, Rose Aphrodite, Pourpre Divin of Rouge Eros.


De zwarte tuxedokleuren komen terug op je nagels. Op het eerste gezicht lijken dit dezelfde lakjes, maar als je ze opdoet zijn ze toch duidelijk anders. Dit Manicure Duo bevat namelijk een glanzende en een matte zwarte nagellak, geïnspireerd op de stoffen van de vrouwensmoking.

Ik vind het nagellakduo erg mooi, maar in de rest van de collectie mis ik wel wat glitters. De producten zijn prachtig, maar een echte Kerstcollectie vind ik dit niet. De Yves Saint Laurent make-up voor Kerst 2011 had van mij wel iets uitbundiger gemogen, maar voor de rest van het jaar is het een mooie collectie.

Add Your Comment