Christian Louboutin heeft alweer een strijd om zijn beroemde rode zool verloren. Zara heeft namelijk de rechtszaak tegen Christian Louboutin gewonnen.

Schoenenlabel Christian Louboutin klaagde in 2011 Zara aan omdat de modeketen een pump met open teen verkocht die volgens het merk precies leek op de YoYo schoen. De rechter oordeelde toen dat Zara inderdaad de schoen had gekopieerd, maar de keten liet het er niet bij zitten en ging in hoger beroep.

Inmiddels heeft het Hof van Cassatie geoordeeld dat Zara onschuldig is en dat Christian Louboutin 2.500 euro moet betalen. Volgens de rechter zou er te weinig bewijs zijn dat er verwarring bij de consument zou kunnen ontstaan door de mogelijke gelijkenis tussen het Zara schoen van 49 euro en de Christian Louboutin YoYo. Ook zou de trademarkregistratie van de rode Christian Louboutin zool toen te vaag zijn geweest en niet de specifieke rode kleur bevatten.

Christian Louboutin strijdt verder

Alexis Mouret, woordvoerder van Christian Louboutin, heeft al aan WWD laten weten dat zij het er niet bij laten zitten en in hoger beroep gaan om de rode zolen te beschermen. Bovendien is het merk nog in afwachting van een uitspraak van de rechter over de geldigheid van het patent op de rode zolen. Vorig jaar oordeelde een rechter namelijk dat een ontwerper geen monopolie op een kleur zou moeten hebben.

Add Your Comment