Een mooie, nette kledingkast is natuurlijk fijn, maar het is een kunst om het ook weer netjes te houden. Met deze tips blijft je kledingkast mooi opgeruimd.

Wanneer je net je kledingkast mooi opgeruimd hebt, is het belangrijk om deze niet weer rommelig te laten worden. Voor je het weet kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Met deze tips blijft je kledingkast opgeruimd, zodat je alles overzichtelijk en netjes houdt.

Nieuw

Wanneer je nieuwe kleding hebt gekocht, kun je mooi even tijd maken om naar je kledingkast te kijken. Ga rustig zitten en haal alvast de kaartjes van je nieuwe aankopen, wanneer je zeker weet dat je ze wilt houden. Geef ze een mooie plek in je kast en bedenk of er door je nieuwe aankopen ook dingen weg kunnen. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat je deze kledingstukken ook daadwerkelijk uit de kast haalt. Zo wordt je kast niet te vol.

Twijfelplek

Als je vaak kledingstukken in je kast tegenkomt die je eigenlijk nooit aan hebt, kun je een plaats maken voor twijfelgevallen. Dit kan een mooie doos zijn, of een aparte plank. Leg hier alles weg dat je eigenlijk nooit aandoet. Als het meer dan 3 maanden op de twijfelplek ligt zonder dat je het draagt, kun je het beter weg doen.

Van te voren

De meeste rommel in je kledingkast ontstaat doordat je ’s ochtends moet opschieten, of wanneer je niet weet wat je aan moet doen. Dit kun je voorkomen door de avond van te voren alvast je outfit voor de volgende ochtend klaar te leggen. Zo hoef je niet te stressen en blijft je kledingkast langer opgeruimd. Je kunt ook vast bedenken wat je aan wilt trekken tijdens het douchen, in plaats van de avond van te voren.

Add Your Comment