Alexander McQueen is aangeklaagd door de Hells Angels. De motormuizen zijn er namelijk van overtuigd dat het Britse label hun doodskop logo heeft gekopieerd.

De Hells Angels Motorcycle Corporation (HAMC) beschuldigt Alexander McQueen van plagiaat. Het merk zou namelijk in een aantal van hun producten gebruik hebben gemaakt van de trademark gevleugelde doodshoofden van de Hells Angels. Zo zou een tas en een knokelring van de bekende doodskop zijn voorzien.

De Hells Angels zijn natuurlijk alles behalve blij met dit akkefietje. “Door tientallen jaren van beruchtheid, genieten de HAMC tekens van grote en wijdverspreide publieke herkenning. Hierdoor roepen ze sterke en directe reacties op wanneer ze gebruikt worden. De impact van deze tekens is vrijwel onvergelijkbaar, waardoor ze een grote commerciële waarde hebben,” staat er in de aanklacht van de Hells Angels.

Opvallend detail is overigens wel dat dit niet het enige plagiaatgevalletje is dat Alexander McQueen heeft lopen. Het verschil is alleen dat bij de andere zaak niet Alexander McQueen de copycat is, maar kostuummaakster Jany Temime. Zij wordt ervan beschuldigd een jurk van Alexander McQueen te hebben gekopieerd voor de nieuwe Harry Potter film.

Add Your Comment