Afgelopen februari pleegde Alexander McQueen zelfmoord. Uit onderzoek is nu gebleken dat de modeontwerper voordat hij zichzelf ophing eerst een drugscocktail had ingenomen.

Alexander McQueen pleegde op 11 februari in zijn huis in Londen zelfmoord. Die dag nam hij een drugscocktail bestaande uit slaappillen, kalmeringsmiddelen en cocaïne waarna hij zichzelf ophing in zijn slaapkamer. Alleen al de drugscocktail die de modeontwerper had ingenomen was genoeg om een einde aan zijn leven te maken.

Het lichaam van de 40 jaar oude McQueen werd gevonden door zijn schoonmaker. In zijn slaapkamer branden een kaars en lagen kleren en messen op de grond. Ook werd er een laptop gevonden waarop op het internet naar informatie over zelfmoord was gezocht.

Ook vond de politie een zelfmoordbrief waarin de ontwerper, die volluit Lee Alexander McQueen heette, het volgende had geschreven: “Zorg voor mijn honden. Sorry, ik houd van jullie, Lee. P.S begraaf mij bij de kerk.”

De reden voor zijn zelfmoord zou zijn dat hij kapot was van verdriet door de recente dood van zijn moeder. Ook zou hij onder grote werkdruk hebben gestaan. Daarnaast had McQueen al eerder te kampen met depressies en nam in 2009 twee maal een overdosis drugs.

Add Your Comment