Het Nederlandse modelabel Claudia Sträter showde zondagmiddag haar najaarscollectie 2010 tijdens de Amsterdam Fashion Week. En laat dit merk deze herfst nou ook al weer veertig jaar bestaan. Extra reden voor een feest en een mooie collectie voor sterke vrouwen, zoals ze zelf zeggen. Powerful fashion for powerful women.

Voor show van Claudia Sträter waren voornamelijk klanten en een selecte groep modemensen uitgenodigd. Wat er geshowd werd was niet super fashionabel, maar had wel de gewenste stoere en krachtige uitstraling. Hoewel, één model met niet passende schoenen en daardoor wat natte ogen niet zo heel stoer over kwam en zelfs een deel van de show bepaalde.


Foto: Peter Stigter

Het accent van deze collectie lag voornamelijk op de taille en schouders. Zo waren er veel colberts met brede, verhoogde schouders. Gecombineerd met kokerrokken, broeken en vrouwelijke jurken. Verder kwamen er vesten met vleermuismouwen, skinny broeken en tweedelige pakken voorbij op de catwalk. In trenchcoats, mantels en jurken was de uniform invloed duidelijk zichtbaar.

De gebruikte materialen waren onder andere zachte breisels en panterprints met stoere leeraccenten. Met kleuren als zwart, antraciet, petrol en goud kom je in elk geval veilig voor de dag.