Ananda Marchildon heeft haar rechtszaak tegen Elite gewonnen. Het modellenbureau moet de winnares van Holland’s Next Top Model 2008 daarom alsnog de 75.000 euro die haar was beloofd betalen.

De 25-jarige Ananda Marchildon won in 2008 Holland’s Next Top Model en sleepte hiermee 75.000 euro binnen. Maar nadat zij voor ongeveer 10.000 euro aan opdrachten had gedaan, kreeg het model van Elite, dat modellenbureau MTA had overgenomen, te horen dat ze te dik was en vervolgens werd ze ontslagen. Ananda spande hierna een rechtszaak aan tegen Elite en werd vandaag door de rechter in haar gelijk gesteld.

Heupen 4 centimeter te dik

Volgens Elite konden ze Ananda Marchildon nergens kwijt omdat haar heupmaat te groot was. In plaats van de vereisten 90 centimeter had het model een omtrek van 94 centimeter. De rechter bepaalde echter dat de modellenbureaus toerekenbaar te kort gekomen zijn en daarom de beloofde 75.000 euro moeten betalen aan het model.

Ananda Marchildon in elk geval erg blij met de uitspraak van de rechter. “Er valt een last van mijn schouders af. Ik had het verwacht, natuurlijk. Ik heb toch gelijk? Dit toont aan dat de samenwerking tussen programma’s en andere partijen niet goed gaat. Ik hoop dat dit de boel op scherp zal zetten. Dat makers en deelnemers nadenken over de opzet van dit soort programma’s,” liet ze aan NRC Next weten.

Foto via RTL