Er is ruzie op komst tussen de grote namen in modeland. Giorgio Armani heeft namelijk uitgehaald naar Prada en Dolce & Gabbana.

Ontwerper Giorgio Armani heeft deze week na afloop van zijn catwalkshow, waar hij zijn zomer 2012 collectie voor mannen presenteerde, uitgehaald naar de modehuizen Prada en Dolce & Gabbana. Zo zei de ontwerper dat Prada en Dolce & Gabbana belachelijke collecties hebben gemaakt die geen enkele man zou dragen.

Geld, banken en aandeelhouders

Volgens Armani komen hun belachelijke collecties vooral omdat de modehuizen rekening moeten houden met aandeelhouders en geld. “Vandaag de dag is mode niet meer in handen van de eigenaren, maar van banken en aandeelhouders. Het probleem van Prada is dat zij het geld moeten terugbetalen dat banken hebben gebruikt om het modehuis op te bouwen. Ik hoef niet bij hoge pieven aan te moeten kloppen voor geld,” aldus Giorgio Armani.

Omdat Armani zulke klare taal gebruikte heb ik de 3 mannencollecties even bekeken. Wat mij opviel is dat de lijn van Giorgio Armani inderdaad veel draagbare items bevat. Toch zag ik die ook voorbij komen bij Prada en Dolce & Gabbana. Waar Armani ging voor degelijk luxe, kozen zij af en toe voor een opvallende uitschieter.