Armani Prive Haute Couture 2008

Afgelopen maandag werd in Parijs het startschot voor de Haute Couture lente/zomer 2008 shows gegeven. Labels als Christian Dior, Chanel, Armani Privé, Christian Lacroix en Givenchy presenteren vierdagen lang de meest exclusieve creaties. Ditmaal zijn alle ogen in Parijs gericht op Valentino. De Italiaanse ontwerper geeft tijdens deze Haute Couture Week zijn allerlaatste show en zet daarmee een punt echter zijn indrukwekkende carrière.

Giorgio Armani was als één van de eerste aan de beurt met zijn Armani Privé couture collectie. De designer weet als geen ander hoe hij dames moet kleden, maar tijdens de show bleek ook dat dit geld voor zijn front row. Armani’s eerste rij zat bomvol met beroemden gezichten zoals Sophia Loren en Dita Von Teese. Het was zonder tijfel één van de meest indrukwekkende front rows, die we in lange tijd hebben gezien.

armani-prive-haute-couture-2008-b.jpg

Armani bewaarde voor deze show zeker niet de beste creaties voor het laatste moment. Vanaf het begin was de lente/zomer Privé collectie schitterend. De show startte met knielange cocktailjurken en korte getailleerde jasjes met rokken. Gevolgd door strapless jurken met pofmouwen en tutuachtige jurken. Giorgio Armani maakte voor deze collectie veel gebruik van chiffon, kristallen, hoge kragen en grote corsages. Tot slot werd het publiek getrakteerd op maarliefst meer dan tien beeldschone avondjurken. De kleuren varieerde van wit, zwart en parelmoer tot zachte gouden tinten, afgewisseld met krachtige rode en blauwe creaties.

Tijdens de presentatie van de couture collectie maakte Armani ook gebruik om zijn luxe Privé accessoires te showen. Zo kwamen er grote armbanden, hartvormige kettingen, korte colliers gemaakt van kralen en avondtasjes van krokodil betzet met stenen voorbij.

Add Your Comment