Giorgio Armani presenteerde onlangs zijn Armani Privé collectie tijdens de Haute Couture Week in Parijs. Tijdens deze show nam Giorgio ons mee op reis naar de maan.

Voor zijn Armani Privé collectie heeft Giorgio Armani zich laten inspireren door de maan. “Het draait allemaal om de maan. Ik heb altijd een invalshoek nodig voor een collectie. Ditmaal zat ik te denken aan iets romantische en dromerigs, ver weg van ons dagelijks leven. Iets dat minder hard is.”

Dit idee vertaalde zich op de catwalk in prachtige glinsterende creaties. De Armani Privé zomer collectie viel uiteen in 2 categorieën: mantelpakjes en avondjurken. Zo zagen we ondermeer rokjes waarin cirkelvormen waren verwekt, strakke broeken die Giorgio omschreef als “ergonomic pants” en jasjes die versierd waren met halvemanen.

Voor de avond koos de designer zowel voor kort als lange en voor licht en donker. Veel creaties waren voorzien van asymmetrische lijnen en cirkelvormige accenten. Ook gebruikte Giorgio een overvloed aan Swarovski kristallen, die hij op een bijzondere manier in de creaties had verwerkt. Leuk detail bij de avondkleding was dat ook hier de halvemaan terug kwam. Zo was deze verwerkt in sieraden en in avondtasjes.

Foto’s via Style

Add Your Comment