modebienale.jpg

Aangezien ik op steenworp afstand van de mode academie verblijf… wil ik alle fashion victims alvast van harte uitnodigen om in juni naar Arnhem te komen. Niet alleen om met z’n allen een gezellig terrasje te pakken (dat doen we ter afsluiting) maar voor de nodige style updates en mode inspiratie. Van vrijdag 1 tot en met zaterdag 30 juni zal de gehele binnenstad van Arnhem veranderen in één groot modewalhalla. Heel hip modeland is op de been om deel te nemen aan de inmiddels tweede editie van Arnhem Mode Biënnale.

Het thema is Happy Fashion, een beter thema kan ik me niet wensen want wie wordt er nou niet blij van namen als namen als Victor en Rolf, John Galliano en Lanvin.
Een leuk dagje uit is gegarandeerd, er zijn diverse tentoonstellingen, modeshows, films, performances, lezingen, workshops te bezoeken. Als je daarna nog geen genoeg hebt van al het modenieuws valt er ook erg goed te ‘shop-til-you-droppen’ in het centrum.

Heel modeland is op de been, dus wanneer je een bekende ontwerper tegen het afgestijlde lijf wilt lopen, onder Napolitaanse waslijnen wilt doorlopen of je aan de never ending catwalk wilt vergapen aan de nieuwste mode (of een leuk model), omcirkel je juni nu in je agenda.

Het biënnaleprogramma wordt gehouden op drie hoofdlocaties (het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, het Rietveldgebouw van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en de Steenfabriek aan de oevers van de Rijn). Een wandelroute zal je langs deze drie locaties leiden. Toegezegd hebben de modehuizen van John Galliano, Lanvin, Viktor & Rolf en Maison Martin Margiela; maar ook ontwerpers zoals ThreeAsFour, Cassette Playa, Henrik Vibskov, Bas Kosters, Cathy Pill, KIND, Sandra Backlund, Peter Pilotto, Romain Kremer, Basso & Brooke en Bernhard Willhelm. Piet Paris, internationaal erkend mode-illustrator, is verantwoordelijk voor de artistieke invulling van de modebiënnale.

Do I need to say more?

Bron en meer informatie: www.arnhemmodebiennale.com

Add Your Comment