De splinternieuwe Audi A1 is binnenkort te bewonderen op de autosalon van Geneve. En hoewel je bij Audi misschien als eerste aan mannen auto’s denkt, is de A1 toch ook wel een erg leuk dames autootje.

De Audi A1 is de kleinste auto van Audi. Deze Duitse baby heeft een lengte van 3,95 meter en is 1,74 meter breed. Hierdoor pakeer je dit karretje met niet al te veel moeite zo in een klein parkeerplaatsje. Daarnaast heeft de A1 een kofferruimte van 276 liter en als je de achterbank neerklapt zelfs 920 liter. Er is dus genoeg ruimte voor een heleboel winkeltassen, wat hem ideaal maakt voor een middagje shoppen in de stad.

Ook heel fijn aan de nieuwe de Audi A1 is dat de auto in de verste verte niet lijkt op de Audi A2. Nee, gelukkig heeft de A1 niets weg van een koekblik, maar is de auto voorzien van een sportieve maar toch ook weer vrouwelijk uitstraling. Door het gebruik van de bekende Audi grille en koplampen aan de voorkant heeft deze baby toch ook veel weg van zijn volwassen broers.

Leuk stylingdetail aan de Audi A1 is dat je voor de dakbogen de keuze hebt uit 4 verschillende kleuren. Aan de binnenkant oogt de auto zeer modieus en ook hier heb je de keuze om het één en ander naar je eigen smaak te personaliseren.

De Audi A1 is leverbaar in 2 benzine- en 2 dieselmotoren, die allemaal zijn voorzien van start-stop-systeem. Volgens Audi is de A1 pas vanaf september leverbaar, maar het gerucht gaat ook te ronde dat de auto nog net voor de zomer leverbaar is. Wat mij overigens ook een slimmere keuze lijkt. Wat de prijs betreft kunnen we nog geen definitief antwoord geven, maar waarschijnlijk koop je een Audi A1 voor iets minder dan €20.000.

Advertorial

Add Your Comment