Clutch bags en zogenaamde minaudieres in de vorm van bonbons, vogels, katten, vlinders. Klinkt in eerste instantie misschien als iets voor je kleine nichtje. Maar wacht maar tot je de tassen van Hongaarse ontwerper Judith Leiber ziet, zij is echt de koningin van de clutches. Het zijn ware showstoppers die je trots in je gemanicuurde hand draagt.

Standaard worden een miniatuur portemonneetje, een spiegeltje en een kammetje meegeleverd. Echt too cute! First ladies zoals Jackie Kennedy, Nancy Reagan en zelfs Barbara Bush werden met deze twinkelende tasjes gespot. Maar ook onze vriendinnen van SATC dartelden regelmatig met zo’n juweel in hun handen over onze flatscreens.

Wil je niet alleen de foto’s van deze beeldschone tasjes bewonderen, maar ook een echte versie aanschouwen? Dat kan, want in het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht kun je nu ‘socks’ bewonderen. Een echte Judith Leiber in de vorm van een poes en vernoemd naar het zwart-witte katje van Hillary Clinton. Tot 1 maart kun je er terecht voor de tentoonstelling ‘it’s all glamour & glitter’ en dat is het. Tasjes van Christian Lacroix, Gucci en Fendi, je kunt het daar allemaal aanschouwen in het prachtige pand op de Herengracht.

Add Your Comment