In Amerika heb je sinds kort een bodyscanner die precies opmeet welke kledingmaat je hebt. Bovendien krijg je een advies mee voor verschillende merken.

Tegenwoordig hebben merken bijna nooit dezelfde maten. Wat in de ene winkel een M is, is in de andere winkel een S of juist een L. In Amerika kloppen de maten zelfs helemaal niet meer, door de dikker wordende bevolking valt een 34 daar als een 38 of zelfs een 40. Merken maken de maten steeds groter, zodat vollere vrouwen toch nog steeds dat maatje 36 aankunnen. De scanner van MyBestFit moet een einde maken aan de problemen die dit zogenaamde ‘vanity sizing’ met zich meebrengt.

Tijdens het winkelen komt het vaak voor dat je een kledingstuk probeert te passen dat dan toch te groot of te klein blijkt. Het kledingstuk moet omgeruild worden of je moet meerdere maten mee de paskamer in nemen. Dit is vervelend en het kost tijd. De bodyscanner scant in 10 seconden je hele lichaam en geeft je daarna een advies mee voor verschillende merken. Hierdoor weet je bij elk merk precies welke maat je hebt. In het resultaat staan bovendien alleen de merken die je goed zullen passen, de merken waar je tussen twee kledingmaten in zit worden afgeraden.

Merken moeten betalen om hun gegevens in de computer van de scanner te zetten, zodat ze vergeleken kunnen worden met de resultaten. Daardoor staan nog niet alle merken in het systeem, maar is de scan wel gratis. Het betalen van geld heeft verder geen invloed op de resultaten, het advies dat je krijgt wordt puur gebaseerd op jouw lichaam. Of de scanner ook naar Nederland komt is niet bekend, wel heeft de Bijenkorf begin dit jaar aangegeven interesse te hebben in een dergelijke scanner.

Add Your Comment