Calvin Klein staat bekend om zijn gewaagde en sexy campagnes. Maar de laatste campagne van Calvin Klein lijkt net een stap te ver, deze zou namelijk aanzetten tot aanranding en verkrachting.

De nieuwe campagne van Calvin Klein X Jeans heeft voor veel ophef veroorzaakt. Op de foto wordt Lara Stone vastgehouden door 2 mannen met ontbloten bovenlichamen. Zij kijken Lara vol lust aan, terwijl er een derde man nonchalant bij ligt.

Australië vindt dat deze Calvin Klein campagne te ver gaat. Het land zegt dat de foto te sexy en te gewaagd is en zou aanzetten tot aanranding en verkrachting. Daarom heeft Australië besloten dat de campagne niet gepubliceerd mag worden in magazines en op billboards.

Hoewel ik moet toegeven dat Lara Stone niet al te vrolijk kijkt op de Calvin Klein X Jeans foto, vraag ik me af of deze campagne daadwerkelijk aanzet tot aanranding en verkrachting. Maar dat neemt niet weg dat de mode-industrie voorzichtig zou moeten zijn met dit soort foto’s. Want een aanranding of verkrachting is immers 1 van de ergste dingen die een vrouw kan overkomen.


Dit is overigens niet de eerst modecampagne die aanranding of verkrachting insinueert. Dolce & Gabbana kwam een aantal jaar geleden ook al met een soortgelijke foto waarop een vrouw hardhandig werd vastgehouden door een man, terwijl 3 andere toekeken.

Add Your Comment