Sinds Carine Roitfeld vertrok als hoofdredactrice van Vogue Paris is ze nog geen seconde uit beeld geweest. Nu vraagt de modewereld zich zelfs af of Carine Roitfeld de nieuwe Anna Wintour wordt.

Carine Roitfeld, de voormalige hoofdredactrice van Vogue Paris, heeft sinds haar vertrek bij het blad nog geen moment zonder werk gezeten. Ze ging al aan de slag als styliste voor Barney’s en Chanel en nu kreeg ze zelfs de vraag voorgesteld of ze interesse heeft in de baan van Anna Wintour. Helaas voor Carine Roitfeld kwam de vraag niet van Vogue US, maar van Duitse nieuwssite Spiegel.

Anna Wintour is een politica

Maar Anna Wintour kan opgelucht adem halen, Carine Roitfeld heeft absoluut geen interesse in haar baan. “Het is nooit ter sprake gekomen dat ik Anna Wintour zou opvolgen. Ik ben heel erg Frans. In Amerika mogen ze nog geen stukje tepel laten zien op een foto. Anna Wintour is de meest machtige vrouw in de mode-industrie, de first lady van de mode. Ze is een politica, ik ben een styliste. Dat zijn twee heel verschillende banen. Maar in tegenstelling tot alle geruchten is ze eigenlijk heel aardig,” aldus Roitfeld.

Verder laat ze ook in het interview weten dat ze niet rouwig is over haar vertrek bij Vogue Paris. “Mijn 10 jaar bij Vogue Paris waren geweldig, maar aan het eind werd het minder. Vroeger kon je speels zijn, nu draait het allemaal om geld, resultaten en big business. De prêt-a-porter shows zijn ontzettend serieus. Er hangt geen spanning meer in de lucht en ze hebben evenveel charme als een medische conferentie,” vertelt Roitfeld. Kortom ik denk dat we hieruit kunnen opmaken dat Carine Roitfeld niet snel terugkeert bij Vogue of bij een ander modeblad.

Add Your Comment