Chanel moet een schadevergoeding betalen aan World Tricot. Het modehuis heeft namelijk een haakpatroon van het bedrijf gekopieerd.

Carmen Colle, de eigenaar van World Tricot, klaagde Chanel in 2004 aan voor het kopiëren van haar haakwerk. De naaister had het haakpatroon voor Chanel gemaakt, maar het modehuis besloot om het werk niet te kopen. Enkele maanden later dook haar ontwerp toch opeens op in de Chanel collectie. Colle was hier natuurlijk niet blij mee en stapte naar de rechter.

Gestolen haakwerk

In 2009 stonden Carmen Colle en Chanel tegenover elkaar voor de rechtbank. Colle eiste 1,61 miljoen euro voor contractbreuk en 2,85 miljoen euro voor het stelen van haar werk. Chanel ontkende echter bij hoog en bij laag en de rechter oordeelde dat Colle het merk 200.000 euro moest betalen, omdat ze met haar aantijgingen de naam van het modehuis had geschonden.

Carmen Colle was het niet eens met de uitspraak en besloot in hoger beroep te gaan en met succes. Want de Paris Court of Appeal besloot onlangs dat Chanel toch schuldig is en dat het modehuis aan het inmiddels failliete World Tricot 200.000 euro moet betalen.

Add Your Comment