De Chanel tassen voor winter 2011–2012 zijn inmiddels gearriveerd. De collectie combineert bekende Chanel elementen met een androgene stijl.

Tijdens de Chanel winter 2011-2012 show koos Karl Lagerfeld voor een stoere, androgene en ietwat dramatische look. Deze elementen verwerkte de keizer van de mode ook in zijn Chanel tassen. Zo zagen we onder meer krachtige en strakke tassen voorbijkomen die werden afgewisseld met klassieke 2.55 invloeden.




De nieuwe Boy lijn speelt een belangrijke rol in de Chanel tassen voor winter 2011-2012.De modellen variëren van verschillende maten flip bags tot een grote tote. De kalfsleren tassen hebben een strakke androgene stijl, maar laten mijn Chanel hart absoluut niet sneller kloppen!





Naast de boy modellen bevat de wintercollectie ook klassieke 2.55 tassen. Om de flip bags een wat stoerder uiterlijk te geven gebruikte Karl donkere kleuren als bruin, zwart en grijs. Ook koos hij voor oud ogend kalfsleer wat hij afwisselde met glanzend leer en lovertjes.




Verder zijn er nog een aantal andere tassen waarin klassieke Chanel element zijn verwerkt. Zo voorzag Karl een massenger tas van een tweed jasje en een shopper van vilt. Daarnaast plaatste hij ook zwarte camellia op een pochette.




Tot slot bestaat de collectie Chanel tassen winter 2011-2012 uit een drietal Outstanding Pieces. Hoewel ik normaal gesproken erg onder de indruk ben van deze tassen, vind ik ze dit seizoen niet wonderschoon.  Het geschilderde effect op het krokodillenleer staat niet al te stijlvol, waardoor de tassen bij mij geen wauw effect veroorzaken.