christian-dior-haute-couture-2008.jpg

Waar de Haute Couture lente/zomer 2008 collectie van Giorgio Armani nog draagbaar was, is die van John Galliano voor Christian Dior verre van dat. Verleiding, schandaal en John Singer Sargent’s beruchte portret van society beauty Madame X waren de kernwoorden van Galliano’s show afgelopen maandag in Parijs.

De catwalk was gedecoreerd met hevels van zwart fluweel en gordijnen van chiffon. Op de tonen van Led Zeppelin kwam het eerste kunstwerk van John Galliano op. Een model gehuld in een groen zijde jasje met kimono mouwen en knielange rok, kwam achter een doek van zwart tule vandaan. Op haar hoofd droeg het model een gouden hoed, die geïnspireerd was op een vingerhoed. Zeer apart, maar van iemand als Galliano kun je echt alles verwachten. De bijzondere hoed viel eigenlijk in het niks bij haar enorm glitterende en blinkende ogen.

christian-dior-haute-couture-2008-b.jpg

Achter elkaar paradeerde 40 kunstwerken van Galliano over de catwalk. Het was een komen en gaan van jurken, jasjes en rokjes in de kleuren geel, paars, rood, groen en blauw gecombineerd met extreem hoge hakken. De adembenemende handgemaakte creaties bestonden voornamelijk uit satijn. De Christian Dior couture collectie was extravagant, decadent en het toppunt van luxe.

Aan het einde van de presentatie betrede John Galliano verkleed als een mix van Henry VIII en Holbein de catwalk en nam een staande ovatie in ontvangst.

Add Your Comment