Wat H&M, Gap en Target kunnen moeten wij ook kunnen, heeft Desigual gedacht. Desigual brengt namelijk een collectie ontworpen door Christian Lacroix uit.

Ontwerper Christian Lacroix keert terug in de modewereld. De Fransman, wiens gelijknamige modehuis in 2009 failliet ging, is door het Spaanse modemerk Desigual gevraagd om een collectie te ontwerpen. De lijn zal echter niet de naam Christian Lacroix dragen, maar alleen de letter L op de labels hebben staan. Dit omdat Lacroix na zijn faillissement het recht op de merknaam Christian Lacroix verloor.

In totaal zal Christian Lacroix twee collecties voor Desigual creëren. De eerste lijn staat gepland voor aankomend najaar en zal bestaan uit 30 kledingstukken met etnische invloeden die bedoeld zijn voor vrouwen, mannen en kinderen. De tweede lijn staat voor lente 2012 genoteerd en bevat waarschijnlijk meet items dan de eerste collectie.

Op zich vind ik Christian Lacroix met zijn theatrale stijl perfect passen bij het kleurrijke Desigual. Alleen moet ik toegeven dat ik de drukke kledingstukken van Desigual oerlelijk vind. Ik vraag me dan ook af wat voor hyperactieve over de top creaties de twee samen zullen ontwerpen.

Update:
Inmiddels zijn de foto’s van de collectie vrijgegeven en de creaties van Christian Lacroix voor Desigual zijn zoals ik al had verwacht hysterisch druk.

Add Your Comment