Christian Louboutin klaagde onlangs Yves Saint Laurent aan omdat het merk de rode zool van Louboutin zou gebruiken. Yves Saint Laurent laat het hier echter niet bij zitten en zet de tegenaanval in.

Schoenenlabel Christian Louboutin had er schoon genoeg van dat verschillende merken hun bekende rode zool kopieerden. Daarom besloot Louboutin afgelopen april om Yves Saint Laurent aan te klagen. Het Franse modehuis heeft namelijk een rode schoen met rode zool in de collectie, waarmee Christian Louboutin alles behalve blij is.

Koning Lodewijk XIV

Yves Saint Laurent laat het hier echter niet bij zitten en gaat nu de tegenaanval in. Het merk diende bij de rechtbank papieren in waaruit blijkt dat rode zolen al lang gebruikt werden voordat Christian Louboutin hiermee op de proppen kwam. “Rode zolen zijn een veelgebruikt sierelement in schoeisel, dat dateert uit 1600. In die tijd droeg koning Lodewijk XIV schoenen met rode zolen,” aldus de rechtbankdocumenten.

Kortom Christian Louboutin was niet de eerste die met rode schoenzolen op de markt kwam. Ik ben benieuwd of de aanklacht tegen Yves Saint Laurent nu met een sisser afloopt of dat Louboutin straks toch terug slaat.