Christian Louboutin heeft Yves Saint Laurent aangeklaagd. Maar de grote vraag is natuurlijk waarom er een nieuwe oorlog gaande is in modeland.

Yves Saint Laurent heeft in de zomer 2011 collectie verschillende gekleurde schoenen. Zo heeft het Franse modehuis blauwe schoenen met een blauwe zool, groene schoenen met een groene zool en rode schoenen met een rode zool in de collectie. Christian Louboutin, die bekend staat om zijn pumps met rode zool, is hier niet blij mee en klaagt Yves Saint Laurent daarom aan.

1 miljoen dollar schadevergoeding

Na een aantal keer Yves Saint Laurent verzocht te hebben om te stoppen met de rode zool vindt Christian Louboutin het wel welletjes geweest en sleept hij het modehuis voor de rechter. In zijn aanklacht staat dat de rode zool het signature is van Christian Louboutin en dat gebruik door iemand anders kan leiden tot verwarring. Verder eist Louboutin 1 miljoen dollar schadevergoeding.

Ik kan me voorstellen dat Christian Louboutin er niet van gecharmeerd is dat andere merken zijn bekende rode zool, die hij in 1992 introduceerde, kopiëren. Toch vraag ik me af of hij zoiets algemeens als een rode zool echt exclusief voor zijn eigen merk kan houden. In mijn kast staan immers ook een paar schoenen met rode zool en die zijn niet van Christian Louboutin.