Christopher Kane stopt bij Versus! Maar lang hoeft de ontwerper waarschijnlijk niet te treuren, want het gerucht gaat dat hij binnenkort bij Balenciaga aan de slag gaat.

Versus heeft bekend gemaakt dat Christopher Kane stopt als ontwerper voor het jongere zusje van Versace. Het Italiaanse modehuis heeft namelijk andere plannen met het label. Donnatella Versace gaat in de toekomst dan ook zelf de Versus collectie ontwerpen met de hulp van verschillende creatieve talenten.

De ontwerpster laat weten dat ze de afgelopen jaren met veel plezier samen hebben gewerkt. “Ik wil Christopher bedanken voor zijn 6 seizoenen bij Versus waarin ik zijn buitengewone talent heb leren waarderen. Een van de mooiste dingen aan mijn baan is om de ontwikkeling van jonge talenten als Christopher mee te maken. Ik wens hem het allerbeste voor de ontwikkeling van zijn eigen lijn, hij heeft mijn volledige steun,” vertelt Donnatella Versace aan WWD.

Christopher Kane voor Balenciaga?

Daarnaast laat Christopher Kane op zijn beurt weer weten dat hij dankbaar is voor de steun en kansen die Donnatella Versace hem heeft gegeven. “Ik heb erg veel van haar geleerd. Ik kijk uit naar de nieuwe richting die Versus op gaat en voor mij is het tijd om me volledig op mijn eigen label te richten,” aldus de ontwerper.

Met deze uitspraak lijkt Christopher Kane een einde te willen maken aan de geruchten dat hij naar Balenciaga gaat. Want na het vertrek van Nicolas Ghesquière ging in de wandelgangen het gerucht dat Christopher Kane hem zou opvolgen.