De prêt-à-porter collectie van de onlangs overleden ontwerper Percy Irausquin blijft bestaan. Dit heeft de directeur van de Zantman Modegroep laten weten. Irausquin startte vorig jaar in samenwerking met Zantman zijn eigen prêt-à-porter collectie, genaamd Collection PRC.

Pascal Zantman, directeur van de modegroep, melde dat hij het volste vertrouwen heeft in de voortzetting van Collection PRC. “We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt en inmiddels staat er een fantastisch team van zeven man die Percy’s ideeën voor hem vertaalden in patronen. Twee van hen had hij al drie jaar onder zijn hoede. Zij denken hetzelfde over mode als hij,”

De tweede collectie van Collection PRC, voor zomer 2009, werd 4 weken gelden tijdens Amsterdam Fashion Week gepresenteerd. Deze zal in januari/februari worden uitgeleverd. Bij toekomstige collecties zal het handschrift van de naamgever behouden blijven. “Dat zijn we moreel aan Percy verplicht,” zegt Zantman, “ook zijn familie wil niet dat zijn werk verloren gaat.”

Percy Irausquin overleed donderdag 14 augustus aan de gevolgen van een hersenbloeding. De ontwerper wordt komend weekend op Aruba, waar zijn familie woont, begraven.

Add Your Comment