confessions-of-a-shopaholic-de-outfits-en-designers

Vanaf vandaag draait de film Confessions of a Shopaholic dan eindelijk in de Nederlandse bioscoop. Modeblog zag de film al een tijdje terug en had daarom genoeg tijd om uit te zoeken van wie de kleurrijk outfits zijn die Rebecca Bloomwood draagt en waar ze winkelt.

Het verhaal van Confessions of a Shopaholic is al lang geen geheim meer. Rebecca Bloomwood heeft één grote liefde: shoppen en om dit te kunnen bekostigen gebruikt ze non-stop al haar creditcards. Wonende in hartje New York slentert ze dagelijks langs alle designerwinkels. Op een dag wordt haar grootste nachtmerrie waar, ze heeft het limiet van haar creditcards bereikt.

Om de shopverslaafde Becky goed tot leven te brengen pakt styliste Patricia Field flink uit. Een lange lijst van grote modehuizen zijn verantwoordelijk voor outfits van Rebecca. De stijl is een mix van designers als Prada, Matthew Williamson, Balenciaga, Marc Jacobs, Christian Louboutin, Gucci, Alexander McQueen, Miu Miu,  Zac Posen en Dior. Toch was de garderobe van Rebecca niet zo duur als deze lijkt verplakt Field. Voor de film shopte de styliste in Tokyo waar je veel betaalbare kleding kunt vinden.

Patricia Field: “Mijn inspiratie haal ik altijd mijn uit de acteurs en hoe zij hun personages tot leven brengen. Natuurlijk heb ik ook zo mij eigen ideeën, maar uiteindelijk is het de acteur, die een karakter tot leven wekt op het witte doek. Zo vond ik Isla’s kledingstijl lekker flirterig en gaan haar outfits altijd samen met een twinkeling in haar ogen. Ze is klein (1 meter 60) en schattig, maar vooral ontzettend sexy.”

Isla Fisher: “Ik wilde Rebecca voor iedereen toegankelijk maken, een jonge avontuurlijke en eclectische vrouw, maar daarnaast toch ook weer the girl next door. Ik wilde haar neerzetten als jong, intelligent en kleurrijk, tegelijkertijd met een high fashion touch. ”

Patricia Field: “Ik ben speciaal voor Isla wezen shoppen in Tokyo en haar maat was perfect. Ze heeft precies dezelfde maat als de Aziatische vrouwen, dus het was niet lastig om voor haar te winkelen. De mode daar bevat veel kleur en prints, perfect voor de film dus. In Tokyo kun je geweldige en betaalbaren kleding kopen.”

Isla Fisher: “Hoewel ik de kledingstijl van Rebecca super vind ben ik meer een t-shirt en jeans type. Becky durft meer met haar kledingkast dan ik. ”

Patricia Field: “het beste stijladvies dat ik vrouwen kan geven is; of je nu geld of niet hebt, je kunt kleding dragen die bij je past en samen gaan met je uiterlijk. Je moet gewoon jezelf zijn. Kleding en sieraden zijn leuk, maar creëren niet alleen een eigenstijl. Je moet happy zijn met wat je draagt, dan straal je dit ook uit. ”

Add Your Comment