Couturehuis Rochas sluit voorgoed

Designers door mode modeblog

Rochas sluit voorgoed zijn deuren, terwijl het weer beter leek te gaan met het modehuis. Ontwerper Olivier Theykens, één van de beste modeontwerpers van dit moment, zorgde voor een enorme groei en maakte het merk geliefd onder sterren zoals, Sarah Jessica Parker, Kirsten Dunst en Reese Withersppon. Dit alles mocht echter niet baten, het huis kwam maar niet uit de rode cijfers.

Procter & Gamble, de eigenaar van Rochas, meldt dat de najaar/winter collectie van 2006/2007 nog wel aan de winkels wordt uitgeleverd, bovendien zal de productie van Rochas parfums worden voortgezet.

Eén dringende vraag houdt heel modeland bezig: wat gaat Olivier Theykens nu doen? De Belgische ontwerper heeft hierop zelf nog geen commentaar gegeven, echter wordt er door een aantal bronnen druk gespeculeerd. Eén van de mogelijkheden is dat Theykens zich weer zal gaan richten op zijn eigen lijn. De ontwerper heeft immers ooit toegegeven vaak aan zijn eigen label te denken en veel ideeën te hebben die niet geschikt zouden zijn voor Rochas. Het modehuis stond namelijk bekend om zijn elegante ontwerpen, terwijl zijn eigen ontwerpen maar Gothish waren. Een andere optie is dat Olivier verhuist naar het modehuis Chloé. Sinds het vertrek van Phoebe Philo is dit huis nog opzoek naar een creatief directeur. Het mag duidelijk zijn wat Olivier Theykens ook beslist te gaan doen, van hem af zijn we nog lang niet!