winkelboulevard

Iedere zichzelf serieus nemende vakantiestad heeft er één: de winkelboulevard. Nuttig, want naast luieren op het strand, de verplichte culturele uitstap en het nachtleven verkennen, is shoppen een geliefde bezigheid voor de vakantieganger. De huur van zo’n exclusief winkelpandje in een luxe straat rijst alleen de pan uit. Hieronder vindt je een overzicht van de vijf duurste winkelboulevards ter wereld.

Nummer 5: Ginza, Japan
Meer dan één straat alleen, is het district Ginza in Tokyo in Japan. Maar het is wel het duurste district op het hele eiland, de huurprijzen in de straten van Ginza staan op nummer vijf in de wereld met 5486 euro per vierkante meter per jaar. In het gebied staan maar liefst 7 enorme warenhuizen, waaronder het Franse Printemps en het meest exclusieve in Japan, Wako. In het weekend is het gebied een absoluut shopwalhalla: de grote verkeersader van noord naar zuid is dan afgesloten voor al het verkeer.

Nummer 4: Bond Street, Londen
De duurste straat in Engeland loopt dwars door het Mayfair district van Londen: van Picadilly in het zuiden, naar Oxford Street in het noorden. De straat staat al sinds de 18e eeuw bekend om zijn uitgebreide winkelmogelijkheden. Bond Street is een walhalla van designer stores. Ook juweliers staan hier in de rij voor een pandje. Met een huur van 5667 euro per vierkante meter per jaar schikt Bond Street zich op een gerespecteerde 4e plaats in ’s werelds duurste winkelboulevards.

Nummer 3: Champs-Elysées, Parijs
Weekendje Parijs? Vergeet dan niet een pitstop te maken op één van de duurste winkelboulevards ter wereld: de Champs-Elysées. Deze 2 kilometer lange en 71 meter brede avenue huisvest onder andere een flagship store van Louis Vuitton. 10-baans weg transformeert steeds meer tot een wat gewoontjes mainstream winkelwalhalla met filialen van Gap, Adidas, Nike, Bennetton, en Zara. De huurkosten bedragen 6.775 euro per vierkante meter op jaarbasis. Voor het echte designerwerk kun je terecht in de winkelstraat  avenue Montaigne, een straat die aan de Champs-Elysées grenst.

Nummer 2: Causeway Bay, Hong Kong
De maandelijkse huur is hier exorbitant hoog. Eén vierkante meter winkeltje op Causeway Bay, in de volksmond ook wel East Point genoemd, kost 9.544 euro. Het gebied ligt in het noorden van het eiland Hong Kong en was ooit een verhoogde weg (causeway) over de vroegere baai. Causeway Bay is hét shopping district van Hong Kong. Je vindt er ontelbare Japanse malls, zoals Sogo en Times Square, maar ook lokale modehuizen. De winkels zijn open tot middernacht,  kan het nog mooier? Shop till you drop!

Nummer 1: Fifth Avenue, New York
De allerduurste winkelstraat ligt in Amerika. Fifth Avenue, hét symbool van welgesteld New York. Behalve een van de duurste straten van de wereld, is het ook één van de meest vooraanstaande, samen met de Franse Champs-Elyseés en Oxford Street in Londen. Langs de hele Fifth Avenue hebben de allergrootsten merken hun plek veroverd. Wat te denken van Tiffany, Cartier en Bergdorff Goodman. Ook aan de ‘Fifth’ het gebouw van het beroemde lifestyle merk ‘Abercrombie & Fitch’, en de enorme glazen kubus van Apple, als entree voor de compleet ondergrondse Apple Store… De huurkosten voor een winkel aan Fifth Avenue bedragen 11.364 euro per vierkante meter per jaar.

via MSN