Dior onthulde gisteren de haute couture collectie winter 2011. Dit is de eerste couture collectie van het modehuis sinds 15 jaar die niet ontworpen is door John Galliano.

De presentatie van de Dior haute couture collectie winter 2011 is één van de populairste shows tijdens de Haute Couture Week in Parijs. Dior is het eerste modehuis dat een couture collectie showt zonder hoofddesigner. Want na het ontslag van John Galliano, heeft Dior nog geen nieuwe ontwerper gevonden. Daarom is deze collectie ontworpen door het Dior designteam onder leiding van Bill Gaytten en zijn assistente Susanna Venega.

De Dior haute couture wintercollectie bestaat uit 36 outfits en is geïnspireerd door Marc Bohan, een voormalig ontwerper van het modehuis, en de iconische Dior roos. Zo zagen we knielange rokken, wijdvallende korte jasjes, kaftanjurken en tot slot een aantal avondjurken. Het kleurenpalet bestond uit roze, lavendel en vanille en werd afgewisseld met streepjespatronen en opvallende dessins.


De Dior haute couture collectie winter 2011 ademde Dior, maar dan net een beetje minder dan normaal. De collecties is een mengelmoes van ideeën van Gaytten en Venega. De creaties zijn niet zo glamoureuz, extravagant en scherp en missen een vleugje Galliano. Natuurlijk moeten we niet naar het verleden blijven staren, maar Dior heeft na het vertrek van John Galliano duidelijk een nieuwe ster nodig.

Add Your Comment