Dior Haute Couture

Afgelopen maandag begon de Haute Couture Week in Parijs. Niemand minder dan het prestigieuze modehuis Christian Dior had de eer om als eerste de nieuwe herfst/winter 2007 collectie te presenteren. In de Orangerie van Chateau de Versailles toonde John Galliano zijn beeldschone Haute Couture collectie.

Deze show stond in het teken van zestig jaar haute couture van het Parijse modehuis. Galliano pakte voor deze speciale gelegenheid nog groter uit dan we normaal gesproken al van hem gewend zijn. De show genaamd ‘Bal des Artistes’ was een waar spektakelshow en zonder twijfel een uniek moment in de modehistorie.

Temidden van een parelgrijs decor, de huiskleuren van Dior, showde de modellen extravagante reacties. De japonnen waren geïnspireerd op een beroemde kunstenaars en stuk voor stuk een ware lust voor het oog !

Dior Haute Couture winter 2007

Tijdens de couture show van Dior toonde topmodellen zoals Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Karen Mulder en Doutzen Kroes 45 hoogstaande creaties. De dames showde beeldschone baljurken en elegante mantelpakjes die geheel met de hand waren gemaakt. Als afsluiting van het spektakel kwam John Galliano zelf de catwalk op in een hemelsblauw matadorkostuum. De couture collectie was geïnspireerd op de ooit zo revolutionaire romantische New Look van Christian Dior uit 1947.

Foto’s via Style

Add Your Comment