John Galliano is geschorst door Dior. Het Franse modehuis besloot de ontwerper op non-actief te zetten nadat hij afgelopen nacht gearresteerd werd wegens discriminatie.

Vandaag stond de hele modewereld even op zijn kop toen het nieuws bekend werd gemaakt dat John Galliano vannacht in Parijs is gearresteerd. De ontwerper zou in dronken toestand antisemitische uitspraken hebben gedaan en zelfs hebben gevochten. Vervolgens werd hij gearresteerd waardoor Dior besloot om John Galliano te schorsen.

Maar een ooggetuige beweert dat Galliano zich helemaal niet heeft misdragen. De ontwerper was inderdaad dronken, maar zou zich niet agressief zijn geweest. De ruzie zou zijn ontstaan toen Galliano een gesprek wilde aanknopen met een stel dat naast hem zat. Volgens de ooggetuige zou hij hebben gezegd: “cheers everybody!” Waarop de vrouw en haar vriend antwoorden: “je bent lelijk, je bent walgelijk, ga weg hier!” Waarop Galliano vervolgens reageerde met: “Je bent lelijk en je fucking tas is ook lelijk.’’ De man van het stel zou zich vervolgens agressief hebben gedragen, waarop Galliano hem voor ‘Asian’ uitjouwde, wat voor het stel aanleiding was om de politie te bellen.

Hoewel Galliano niet zou hebben gevochten en geen antisemitische uitspraken heeft gemaakt, heeft Dior de ontwerper voor de zekerheid geschorst. “Dior hanteert een zero tolerance beleid wat betreft antisemitisch of racistisch gedrag. Wachtend op de uitkomsten van het politieonderzoek heeft Christian Dior John Galliano geschorst,” liet Sidney Toledano, de algemeen directeur van Dior, weten.

Wanneer de uitkomst van het onderzoek naar John Galliano bekend wordt gemaakt is niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk of dat de ontwerper volgende week aanwezig is bij de Dior show tijdens de Parijs Fashion Week 2011. Maar één ding is wel zeker. De vrouw zal ongetwijfeld een monsterlijk lelijke tas bij zich hebben gehad, want als iemand daar oog voor heeft dan moet dat John Galliano zijn.

Add Your Comment