disney-bruidsjurken.jpg

Waarschijnlijk heb je al ontdenkt dat ik een liefde voor designertassen koester. Nu heb ik naast mijn tassenverslaving, zo kun je het ondertussen wel noemen, nog een hobby die niets met mode te maken heeft. Zo ben ik van jongs af aan een Disney liefhebber. Normaal gesproken zijn mijn twee liefhebberijen niet echt te combineren. Totdat ik iets las over Disney, wat ik je niet wilde onthouden. Disney creëerde samen met designer Kirstie Kelly een collectie bruidsjurken geïnspireerd door de Disney prinsessen. En welke vrouw wil er op deze speciale dag nou niet uitzien als een echte prinses?

Kirstie Kelly ontwierp de Disney Fairy Tale Weddings collectie gebaseerd op Disney’s favoriete prinsessen,  Ariel, Belle, Cinderella, Aurora,  Jasmine en Snow White. Ondanks dat de bruidsjurken geïnspireerd zijn op de prinsessen betekent dat niet dat de jurk een kopie is van de filmvariant. Wat wel het geval is bij de kostuumjurken voor kleine meisjes. Kelly liet zich voor deze trouwjurken inspireren door de persoonlijkheid van de prinsessen, vertaald naar de moderne vrouw van nu.

Elke prinses staat voor een ander thema. Zo staat Cinderella voor classic glamour, Sleeping Beauty voor pretty romance, Snow White voor sweet elegance, Ariel voor sultry allure, Belle voor stylish sophistication en Jasmine voor bohemian chic. Volgens ontwerpster Kelly, die haar eigen bruidscouture label heeft, passen de jurken bij elke bruiloft. Voor een bruiloft in het buitenland zijn de Ariel en Jasmine erg geschikt, maar wie een bruiloft met 500 mensen in een ballroom heeft is Cinderella een goede keus.

De Disney Fairy Tale Weddings collectie is begin juni te koop in speciale bruidsboetieks in Noord-Amerika, Japan en Europa. De prijzen van de bruidsjurken varieert tussen de 1.100 dollar tot zo’n 3.500 dollar. In oktober wordt de collectie uitgebreid met bruidsmeisjesjurken en accessoires.

Add Your Comment