Valentino

Het was al langer bekend, maar nu is het dan bijna zover. Valentino stopt! Woensdag 23 januari geeft de Italiaanse modeontwerper zijn laatste haute couture show in het Rodin museum in Parijs. Lang hoeven we hem niet te wissen, want binnenkort is Valentino te zien op het witte doek.

De documentaire ‘Valentino: the last emperor’ gaat over de 45-jarige carrière van de beroemde modeontwerper. De film belicht niet alleen de werkzaamheden van de 75-jarige Valentino, maar ook de persoonlijke verhouding van de ontwerper tot zijn omgeving. Verder komt het eind van zijn carrière in de mode-industrie en hoe Valentino daarmee omgaat aan bod.

Documentairemaker Matt Tyrnauer volgde Valentino maar liefst twee jaar lang en verzamelde meer dan 250 uur beeldmateriaal. Hij bevond zich in de meest intieme kringen van de ontwerper, maar het duurde even voordat iedereen zich openstelde. “Valentino wordt omgeven door een klein groepje familie, vrienden en werknemers, die uiteindelijk vergaten dat er steeds een camera aanwezig was” melde Matt Tyrnauer.

Als alles volgens planning verloopt, gaat de film in mei tijdens het filmfestival van Cannes in première.

Add Your Comment