Het gerucht gaat dat Dolce & Gabbana gaan stoppen met D&G. Het modeduo zou zich namelijk volledig willen richten op de hoofdlijn Dolce & Gabbana.

De keuze van Domenico Dolce en Stefano Gabbana om te stoppen met het label D&G is opvallend te noemen, want de lijn levert jaarlijks zo’n 400 miljoen euro op. Toch zouden de heren alleen de lijn Dolce & Gabbana willen voortzetten. “Ze willen zich puur focussen op het merk Dolce & Gabbana. Domenico en Stafano zijn heel slim, ze zullen er dus wel goed over nagedacht hebben en het zien als een wijze strategische zet,” aldus een anonieme Italiaanse winkelier.

Wat die wijze strategische zet dan precies mag zijn is nog niet bekend. Maar volgens een andere bron kannibaliseren de lijnen elkaar. Zo zou het verschil tussen beide lijnen niet voor iedereen duidelijk zijn geweest. Daarnaast zou ook het prijsniveau van Dolce & Gabbana en D&G te dicht bij elkaar liggen.

Volgens Vogue wordt de zomer 2012 collectie de laatste D&G collectie. Als het waar is, zou ik dat in ieder geval heel jammer vinden, want ik heb D&G altijd met veel plezier gedragen.

Add Your Comment