Donatella Versace heeft zich laten ontvallen dat celebrities niet kunnen ontwerpen. Kortom, deze uitspraak zou weleens voor veel opschudding kunnen gaan zorgen in modeland.

Tijdens de designbeurs in Milaan heeft Donatella Versace gezegd dat ze celebrities met een eigen kledinglijn, zoals Victoria Beckham en Gwen Stefani, niet serieus neemt. Volgens de ontwerpster heeft zo’n beetje elke celebrity een kledinglijn, maar worden ze helemaal niet serieus genomen door de gevestigde namen in de mode-industrie.

Celebrities geen concurrentie

Verder liet Donatella Versace weten dat ze ontwerpende celebrities absoluut niet ziet als concurrentie. “Kledinglijnen van celebrities zijn een marketinggegeven. Sommige van deze collecties zijn goedkopere massamode. Ik denk niet dat er veel creativiteit mee gemoeid is,” aldus Donatella. Daarnaast benadrukt de ontwerpster ook nog even dat ‘de sterren Versace dragen,’ waarmee ze eigenlijk benadrukt dat celebrities liever haar creaties dragen dan kleding van hun eigen label.

Natuurlijk zien de meeste collecties van bekende modehuizen er mooier uit dan de massacollecties van celebrities. Toch vermoed ik alleen dat dit niet zo’n hele slimme uitspraak was van Donatella. Want ik kan me voorstellen dat ze sommige sterren toch beledigd heeft en hierdoor misschien wat celebrities van haar klantenlijstje kan strepen.