Het duurste huis ter wereld staat in Zwitserland en is helemaal niet zo groot. Toch kost dit optrekje maar liefst 8,5 miljard euro.

Het duurste huis ter wereld staat in Zwitserland en heeft een woonoppervlak van 725 vierkante meter. Er zijn 8 kamers in het huis, maar dit is natuurlijk niet de reden voor de extreem hoge prijs van 8,5 miljard euro. Die wordt namelijk vooral veroorzaakt door het materiaal dat voor de bouw werd gebruikt. Het huis is ontworpen door Stuart Hughes, een Engelse ontwerper. Hij verwerkte 200.000 kilo goud en platina in het huis en de vloer maakte hij van steen afkomstig van meteorieten.

Stuart Hughes staat bekend om zijn extreem dure ontwerpen. Eerder ontwierp hij ook al een gouden iPhone 4 voor Victoria Beckham en ook het duurste pak ter wereld staat op zijn naam. Op zijn website zijn ook telefoonaccessoires van tienduizenden euro’s en een bed van 4 miljoen euro te vinden. Ook zou hij vorig jaar een jacht van 3 biljoen ontworpen hebben voor een sjeik uit Malesië, maar dit bleek niet waar te zijn.

Add Your Comment