tassenmuseum fashion high-tea
Gister had ik een leuk en lekker event in mijn agenda staan. Ik was uitgenodigd voor een Fashion high tea in Tassenmuseum.

Tassenmuseum Hendrikje ligt in hartje Amsterdam en is gevestigd in prachtig grachtenpand uit de 17de eeuw. Met een collectie van meer dan 4.000 tassen is dit het grootste tassenmuseum ter wereld. De tentoonstelling toont 500 jaar geschiedenis van de tas en omvat buidels uit de 16de eeuw tot bijzondere modellen van Hermès en Louis Vuitton.

Fashion high tea

Omdat het Tassenmuseum sinds kort ook een Fashion high tea serveert, was ik gevraagd om die te komen proeven. Dat liet ik natuurlijk niet aan mij voorbijgaan. Want hoewel veel modemensen bang zijn om een gram aan te komen, ben ik een echte snoepkont.

De Fashion high tea wordt geserveerd in de sfeervolle stijlkamer van het museum. Als eerste verscheen er een garnalen amuse, diverse broodjes en een warme English pie op tafel. Hierna volgden scones en zoetigheden geïnspireerd door tassen uit het museum. Zo mocht ik mijn tanden zetten in een Chanel 2.55 vanillecake met marsepein, kaneelkoekjes schoenen met karamel van Bette Midler, een Moschino bonbon met passievruchtvulling, parelmoer macaron met Madagaskar vanillecrème en een Dior fruitcakeje met frambozen en cranberry. Deze catwalk van heerlijkheden zag er niet alleen prachtig uit, maar smaakte ook nog eens heel lekker!

Ik heb genoten van de Fashion high tea in het Tassenmuseum en vind het dan ook echt een aanrader voor iedereen die net als ik dol is op tassen en zoetigheid. Deze high tea kost 45,00 euro per persoon inclusief een glaasje prosecco en 49,95 euro als je een glas champagne wilt.

tassenmuseum fashion high-tea 3

tassenmuseum fashion high-tea 2

tassenmuseum fashion high-tea 5

tassenmuseum fashion high-tea 4