Modeblog was afgelopen maandag bij de nationale versie van ‘s werelds meest toonaangevende modellenwedstrijd, de Elite Model Look 2008 in de hippe Amsterdamse nachtclub Jimmy Woo.


Deze wereldberoemde modellenwedstrijd wordt elk jaar in meer dan vijftig landen succesvol georganiseerd en jaarlijks zijn er wereldwijd meer dan 350.000 aanmeldingen. Zo ook in Nederland! Want duizenden mooie Hollandse meisjes, die allemaal dromen van een internationale carrière als topmodel, schrijven zich in voor deze Elite Model Look 2008.

Dat het winnen van deze wedstrijd inderdaad een geweldige springplank kan zijn voor een succesvolle carrière blijkt wel uit Nederlandse successen als Frederique van der Wal, Rianne ten Haken, Sofie Oosterwaal en Ymre Stiekema. Ymre, die in 2007 tweede werd tijdens de internationale EML finale, is nu het nieuwe gezicht van Linea Rossa van Prada!

De jury bestond uit Jeroen van de Mast (directeur Elite Model Management Amsterdam), Fiona Hering (lifestyle journalist Telegraaf & RTL Boulevard), Femmetje de Wind (hoofdredacteur Jackie Magazine) en Monique Provoost (product manager John Frieda).

Vanaf het begin van de avond stroomde het vol en gelukkig hadden heel veel genodigden hun best gedaan om in hun mooiste kleding en op fashionabele hakken de nachtclub te betreden. Charmante meisjes van Models at Work zorgden in loeistrakke zwarte jurkjes voor modieuze hapjes en van achter de bar serveerden goeduitziende jongens de drankjes.

Onder de aanwezigen waren ook veel BN’rs. Zo zagen wij Victor Reinier, Nikkie Plessen, Thijs Willekes, Wibi Soerjadi, Bastiaan van Schaik, Frederique van der Wal en heel veel anderen. Al met al was er dus direct al lekker veel om rond te kijken terwijl het volume uit de speakers steeds een beetje werd opgevoerd.

Uiteindelijk kwamen de piepjonge kandidates stuk voor stuk met weelderig, veelal blond, gestylde haarbossen een glamourous ronddraaiend podium op. Allemaal in beeldschone zwarte jurkjes, sommige nog ietwat onzeker op hun hoge hakken (blijven oefenen!).

Even later werd de 15-jarige Avna Visser gekozen tot winnares. Zij gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale verkiezing op 1 november a.s. in China. Samen met alle andere nationale winnaressen zal zij strijden om de felbegeerde internationale Elite Model Look 2008 titel.

Add Your Comment