perge.jpg

Na een aantal dagen heerlijk te hebben geluierd en alle stress van ons af te hebben geschud, vonden mijn vriend en ik het tijd worden om eens wat meer te gaan zien van Turkije, dan het privé strand en het zwembad van het hotel. Het hotel, Calista Luxury Resort, waar wij tijdens onze vakantie verbleven ligt in Belek. Deze plaats ligt op zo’n 30km van de drukke stad Antalya. Voor wie tot ’s avonds laat wil stappen is Antalya zeker een aanrader, maar wie meer luxe en rust zoekt kan Antalya beter vermijden.

Belek is één van de nieuwste vakantieoorden van de Turkse Rivièra. Je vindt hier veel natuurgebieden en stranden. Maar deze plek staat vooral bekend om de golfbanen die er te vinden zijn en de mooie hotels. Het Calista Luxury Resort is inderdaad een zeer luxe hotel maar, helaas was er in de nabij omgeving van het hotel niet meer te doen dan golfen. Deze interesseerde ons niet echt, omdat wij geen van tweeën dit spelletje spelen.

Ondanks dat er in Belek zelf weinig te doen is, hebben we ons geen minuut verveeld. Eigenlijk kwamen we onze dag voornamelijk door met eten, zwemmen, uitrusten en heerlijk genieten. Natuurlijk hebben we wat culturele uitstapjes gemaakt, maar met een temratuur van rond de 43 graden kan ik niet echt uit mijn dak gaan van de restanten van een Romeinse theater en de ruines van Perge.

Naast culturele tripjes moest er in de vakantie natuurlijk ook gewinkeld worden. Hierover kan ik heel kort zijn, winkelen in Turkije is niets voor een liefhebber van echte designerkleding. Naast de vele winkeltjes waar je voor 5 euro een polo van elk denkbaar merk kan kopen en natuurlijk niet te vergeten een designertas, biedt dit deel van Turkije weinig qua winkelen. Er zijn een aantal overdekte winkelcentrums waar de betere Turkse zaken en ketens als Zara zitten. Helaas is er voor de verwende shopper weinig te vinden. Voor het betere winkelwerk moet je echt naar Istanbul.

Winkelcentrum Antalya

Ondanks de tegenvallende excursies en het gebrek aan luxe winkels is onze vakantie in Turkije absoluut niet tegen gevallen. Het hotel was top en de Turken zelf zijn heel vriendelijk. Ik ga absoluut nog een keertje terug naar het Calista Luxury Resort om heerlijk in de watten gelegd te worden. Ik denk alleen dat ik de volgende keer de excursies aan mijn neus voorbij laat gaan.

Add Your Comment