Gianfranco Ferre verkeerde al een tijd in zwaar vaarwater. Maar als het goed is ziet de toekomst er voor het modehuis nu weer rooskleurig uit, want Gianfranco Ferre is verkocht.

Het Italiaanse modehuis Gianfranco Ferre werd in 1978 opgericht. Na een aantal zeer rooskleurige jaren raakte het label in verval. Daarom werd het modehuis in 2009 onder toezicht van de Italiaanse regering geplaatste en vervolgens enkele maanden later te koop aangeboden.

Inmiddels is er een koper voor Gianfranco Ferre gevonden. Het modehuis is gekocht door de Paris Group uit Dubai. Hoeveel de Paris Group heeft betaald voor het label is niet officieel bekend gemaakt, maar volgens  Women’s Wear Daily heeft de overname rond de 9,4 miljoen euro gekost.

Paris Group neemt per 25 februari, de dag waarop het modehuis de nieuwe collectie op de Milaan Fashion Week showt, de leiding over Gianfranco Ferre. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt voor het merk, maar de Paris Group grootse plannen heeft met Gianfranco Ferre is duidelijk. Want in de komende 3 jaar willen zij 130 miljoen euro investeren in het modehuis.

Add Your Comment