Giorgio Armani had gisteren de eer om de Milaan Fashion Week af te sluiten. De Italiaanse ontwerper deed dit met collectie geïnspireerd door lichtval.

Giorgio Armani presenteerde maandag, op de laatste dag van de Milaan Fashion Week, zijn collectie voor zomer 2012. Voor deze lijn liet de ontwerper zich leiden door licht, parels en water. “Het idee was om de kleuren van de parel te nemen. Alles is een spel op licht, het glimmende effect komt en gaat,” liet Armani weten.

De show opende met een zilveren blazer met daarop een bloemenprint gecombineerd met een zijden hoge taillebroek. Hierna volgde tunieken, jasjes zonder knopen, gedrapeerde jurken en asymmetrische tops. De silhouetten waren lang en slank en veel creaties werden voorzien van dezelfde broek met zijsplits tot aan de kuiten. Voor de avond koos Armani voor strakke jurken van satijn. Zo zagen we glinsterende avondjurken versierd met kristallen en borduursels.

Het kleurenpalet van Giorgio Armani collectie voor zomer 2012 betond uit grijs, lichtblauw, wit en marineblauw aangevuld met aardetinten. Verder voorzag Armani de modellen van glinsterende zonnehoeden, hooggehakte sandalen, shoppers en glanzende clutches.

Foto’s via Style