Het modehuis Givenchy heeft aangekondigd te stoppen met zijn haute couture shows. In plaats daarvan worden klanten uitgenodigd om de collectie op afspraak te komen bekijken.

Givenchy stopt met zijn haute couture shows met als doel om couture weer exclusief te maken. Klanten hebben voortaan de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken. Tijdens deze privé show kan de klant de couture echt van dichtbij zien en aanraken.

Naast het exclusieve gevoel van de couture terugbrengen liet Riccardo Tisci, de ontwerper van Givenchy, weten dat er nog andere redenen zijn waarom hij stopt met de couture shows. Zo bestaat een groot deel van zijn trouwe clientèle uit prominente figuren die vanwege privacy- en veiligheidsredenen niet naar de show kunnen komen. Daarnaast wilt ook zo’n 70 procent van de klanten de ontwerpen naar eigen wens aanpassen.

Ook benadrukte Givenchy dat de hoge kosten van de haute couture show niet de reden is voor de verandering. De individuele aanpak zou zelfs 35 procent meer gaan kosten. Dit omdat er onder meer een exclusief collectieboek gemaakt wordt en omdat er voor elke prive show modellen ingehuurd moeten worden.

Givenchy klanten kunnen vanaf 6 juli een afspraak maken om de couture creaties in Parijs te bewonderen. Wel zal de haute couture collectie ditmaal maar uit 10 creaties bestaan.

Add Your Comment