Imelda Marcos had ooit de grootste schoenencollectie ter wereld, maar op dit moment is daar nog maar bar weinig van over. De schoenen zijn namelijk bijna allemaal vernield.

De voormalige presidentsvrouw van de Filipijnen, Imelda Marcos, was ooit de eigenaresse van de grootste schoenencollectie ter wereld. Ze bezat ongeveer 1.220 paar designerschoenen en dat terwijl veel inwoners van haar land geen schoenen konden dragen wegens armoede. Toen het volk in 1986 in opstand kwam moesten Imelda en haar man dan ook vluchten naar de Verenigde Staten en liet ze haar schoenenverzameling achter.

1.220 paar schoenen vernield

De schoenencollectie, die bestond uit 1.220 paar schoenen, waarvan 800 paar van merken als Dior, Gucci en Chanel, werden gedoneerd aan het schoenenmuseum in de stad Marikina. Maar in 2009 vond daar een overstroming plaats en gingen tientallen paren verloren.

Hierna werd de verzameling overgebracht naar het Nationale Museum in Manilla, maar ook daar waren de schoenen niet veiling. Volgens Daily News hebben termieten, waterschade en schimmel de collectie inmiddels helemaal vernield. In hetzelfde museum stonden ook 150 dozen met kleding en andere spullen van Imelda Marcos en ook daar is niets meer van over.

Add Your Comment