Gucci heeft de Londen Fashion Week in de problemen gebracht. Het modehuis heeft de modellen voor de show eerder laten invliegen waardoor er op de Londen Fashion Week een modellen tekort ontstond.

Het Italiaanse modehuis Gucci heeft onverwachts besloten om de modellen voor de catwalkshow van woensdag eerder dan afgesproken in te vliegen. Dit zorgde voor problemen op de Londen Fashion Week omdat modellenbureaus hun meisjes naar Milaan stuurden en er hierdoor een tekort aan modellen was.

London Fashion Week boycotten

Daarom dreigen verschillende Londense modellenbureaus nu om London Fashion Week volgend seizoen te boycotten. Volgens hen is het schema van de modeweek te druk en moet de British Fashion Council de planning beter laten aansluiten op de andere modeweken.

De British Fashion Council beweert echter dat er altijd al problemen met de modellen in Londen zijn geweest. De kleine ontwerpers zouden niet kunnen opboksen tegen het grote geld dat in Milaan en Parijs zit. “Het is absurd, egoïstisch en fout om modellen 5 uur voor het begin van de show te laten passen. Zo ruïneert 1 ontwerper het voor alle anderen. In Parijs is het illegaal en hebben ontwerpers slechts 2 uur met de modellen voor de show begint. Zij hebben veel grotere shows en zij kunnen het ook,” liet een bron weten.

Add Your Comment