Gucci’s kerstcollectie 2007

Accessoires door mode modeblog

gucci-kerst.jpg

Ook dit jaar maakt Gucci het ons wel weer heel gemakkelijk om het perfecte kerstcadeau te vinden. Want het luxe label lanceert wederom een speciale collectie voor de feestdagen. De Gucci kerstcollectie ontworpen door Frida Giannini bestaat uit tassen, accessoires en schoenen. De producten zijn gemaakt van de bekende GG canvas en gedecoreerd met een rozet. De rozet is geïnspireerd door een vintage accessoire uit het archief van Gucci en maakt de producten net even iets feestelijker.

Net als vorig jaar doneert Gucci 25% van de verkoop van de kerst items aan UNICEF. De kerstcollectie bestaat onder meer uit twee speciale edities van de Indy tas. Zowel het grote als het kleinere model zijn versierd met rode leren accenten en studs. Ook zijn beide tassen voorzien van het bekende bamboe handvat en de Gucci rozet.

gucci-kerst-2.jpg

De Gucci kerstcollectie bevat nog drie andere modellen in dezelfde stijl als de India tas. De Trophy medium hobo is een schoudertas en de Trophy medium boston en de Trophy small tote zijn beide handtassen. Alle drie de modellen zijn verkrijgbaar in het zandkleurige GG motief gecombineerd met rood slangenleer en versierd met de rozet.

Iets minder mooi dan de bovenstaande tassen vind ik de Pelham medium en de Indy large schoudertassen, deze zijn gedecoreerd met hulstbladeren in de vorm van het Gucci logo. Beide modellen zijn gemaakt van wit satijn gecombineerd met rood leer. Ook deze Indy tas heeft een bamboe handvat en witgouden details. De Pelham schoudertas heeft gevlochten hengsels en witgouden horsebits.

gucci-kerst-4.jpg

Als je iets meer wilt dan alleen een tas zijn er ook nog de feestelijke bijpassende Gucci accessoires. Erg leuk zijn bijvoorbeeld de portemonnees en het kleine make-up tasje. Ook deze accessoires zijn voorzien van de rode rozet en afgezet met slangenleer. Daarnaast bestaat de kerstcollectie uit een rozetsleutelhanger en twee rozethangertjes voor aan je mobiletelefoon. Maar het allermooist vind ik zelf de open rode muiltjes met enkelbandjes. Deze luxe schoenen met rozet zijn gemaakt van slangenleer.

gucci-kerst-3.jpg

Ook noemenswaardig zijn de sieraden uit de kerstcollectie zoals de kettingen en de armband. Als laatste item uit de rozet collectie, maar zeker niet het minst mooie, is de Gucci sjaal. De witte sjaal is gemaakt van zijde en bedrukt met talloze rozetten, waarvan eentje in het rood.

De Gucci tassen versierd met hulstbladeren kunnen het beste gecombineerd worden met witte accessoires, zoals de luxe witte krokodillenleren portemonnee. Daarnaast is in deze kerstlijn ook een sjaal verkrijgbaar. De vierkante sjaal heeft een donkergroene rand en in het midden een dubbele G in hulstbladeren.