De Haute Couture Week 2012 is helaas alweer ten einde. Om deze bijzondere modeweek in stijl af te sluiten vind je hier de couture collecties van Armani, Jean Paul Gaultier en Valentino.

Vorige week werd in Parijs de Haute Couture Week 2012 geopend. Nadat Versace, Dior en Chanel hun couture collectie voor zomer 2012 hadden onthuld, was het de beurt aan Armani, Jean Paul Gaultier en hekkensluiter Valentino om hun creaties de catwalk op te sturen.

Armani Privé


Giorgio Armani koos voor zijn couture collectie een bijzonder thema. De ontwerper liet zich leiden door metamorfose van insecten. Dit vertaalde zich naar groentinten, krokodillenprints, wijdvallende rokken, colberts met paletten, satijnen broeken en oogverblindende jurken met 3D-effect.

Jean Paul Gaultier


Jean Paul Gaultier liet zich voor zijn nieuwe couture collectie inspireren door Amy Winehouse. Op de klanken van de overleden zangeres schreden modellen met gitzwart hoog haar, veel eyeliner en een sigaret in de hand over de catwalk. Verder zagen we strapless tops, taillerokken, korsetten, strak gesneden jurken en opgeknoopte bloezen in felle kleuren of versierd met polkadots.

Valentino


Tijdens de show van Valentino namen Pier Paolo Piccioli en Maria Grazia Chiuri ons mee terug naar de 18de eeuw. Het duo liet zich sturen door het bovennatuurlijke, wat resulteerde in romantische en vrouwelijke collectie met bloemenprints, kant, strikken en borduursels. Qua vorm kozen de ontwerpers voor lange en wijd uitlopende rokken en jurken en blouses met hoge kragen.

Foto’s via Style

Add Your Comment