Hedi Slimane wordt de nieuwe ontwerper van Yves Saint Laurent. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Stefano Pilati, die afgelopen maandag zijn laatste collectie voor het modehuis presenteerde op de Parijs Fashion Week.

Na 12 jaar keert Hedi Slimane terug bij Yves Saint Laurent als ontwerper. Toch is er een groot verschil, want ditmaal gaat hij niet aan de slag voor de mannencollectie maar voor de vrouwenlijn. Dit houdt in dat de eerst vrouwencollectie van Slimane, de cruise lijn, aankomende juni onthuld wordt.

Yves Saint Laurent, Dior en Yves Saint Laurent

Hedi Slimane werkt van 1997 tot 2000 als creatief directeur voor de mannenlijn van Yves Saint Laurent. Hierna stapte hij over naar Dior Homme, waar hij het silhouet voor mannen veranderde naar nauwsluitende pakken en strakke broeken. Dit was zo’n groot succes dat Karl Lagerfeld begon met diëten om zo in de ontwerpen te passen. Maar in 2007 hield Slimane het voor gezien en ging hij als fotograaf aan de slag.

François-Henri Pinault, de directeur van PPR het bedrijf waar Yves Saint Laurent onderdeel van is, ziet de toekomst rooskleurig in. “Als een van de belangrijkste Franse modehuizen, heeft Yves Saint Laurent vandaag de dag formidabel potentieel, en ik ben ervan overtuigd dat dit met succes zal worden voortgezet door de visie van Hedi Slimane. Hij krijgt de totale creatieve verantwoordelijkheid voor het merk en alle collecties,” liet Pinault volgens Vogue weten.

Add Your Comment