Goed nieuws voor Hermès! Het merk heeft een rechtszaak tegen websites die namaak tassen verkochten gewonnen.

Een Hermès tas is voor veel vrouwen een droom. Helaas is dit wel een hele prijzige modedroom, waardoor er veel namaak in de omloop is en daar is het merk natuurlijk niet blij mee. Daarom spande Hermès een rechtszaak aan tegen 34 websites, waaronder HermesOutletStore.com HermesBagsOutlet.org en HermesBirkin-Bags.org, die namaak Hermès tassen, sjaals, sieraden en andere accessoires verkochten.

De rechtbank had de websites al meerdere malen verzocht om de producten uit het assortiment te halen, maar dit verzoek werd telkens genegeerd. Daarom heeft rechter Denise Cote van de rechtbank van Manhattan nu besloten dat de websites uit de lucht moeten. Ook mogen de namaak producten niet meer voorkomen in zoekmachines en worden de advertenties van de sites verwijderd van sociaal netwerken. Tot slot moeten de 34 webshops gezamenlijk een schadevergoeding van 100 miljoen dollar betalen aan Hermès.

Geen namaak tassen

Zelf vind ik het een hele goede zaak dat Hermès deze rechtszaak tegen namaak tassen heeft gewonnen. Ik ben absoluut geen fan van nepproducten, maar daarnaast vind ik het nog erger dat er mensen zijn die een namaak tas voor een paar 100 euro kopen in de veronderstelling dat deze echt is.

Add Your Comment