Mascolori schoenen
Schoenen met bloemen, slangenprint of uitgevoed in een noenkleur, de oprichters van Mascolori deinzen hier absoluut niet voor terug. Ik interviewde Raymond Landegent en Jochem Grund dan ook over hun opvallende schoenen.

Raymond Landegent en Jochem Grund hadden in 2011 schoen genoeg van alle saaie schoenen die je op straat zag. Ze vonden dan ook dat het gedaan moest zijn met de uitdrukking: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Daarom begonnen de heren Mascolori, een merk met unieke en extravagante schoenen.

Mascolori schoenen fruit

Wat moeten onze bezoekers weten over Mascolori?
“Mascolori biedt een unieke collectie handgemaakt leren, maar vooral kleurrijke schoenen. In 2011 is Mascolori begonnen met een kleurrijke missie om het straatbeeld op te fleuren. Bij ons vind je schoenen met bloemenprints, slangenprints, krokodillenprints en schoenen met alle kleuren van de regenboog, bijvoorbeeld neon oranje, geel en roze. Daarnaast hebben we een ruime collectie glitterschoenen. Alsof dat nog allemaal niet genoeg is, kunnen onze fans ook schoenen zelf samenstellen en zodoende kunnen we een uniek paar schoenen leveren.”

Jullie zijn in 2011 begonnen met een online shop en hebben sinds het najaar van 2012 een fysieke winkel. Dit lijkt de omgekeerde wereld. Wat zijn uitdagingen geweest bij het openen van een fysieke winkel?
“Aangezien we veel vragen kregen van klanten of ze bij ons langs konden komen om de schoenen te zien en te passen, was het een logische stap om op zoek te gaan naar een winkelpand. Zo hebben we nu al een jaar een winkelpand in Rotterdam en van hieruit werken we ook aan de webshop. Elke vrijdag en zaterdag komen de fans van Mascolori uit het gehele land gereden om te shoppen, wat we natuurlijk een hele eer vinden. Het was een uitdaging om een mooie winkel te maken, waar mensen graag in toeven. We zijn nu druk bezig met de winkel te herontwerpen, het is een continu verbeterproces.”

Mascolori winkel

Waarom hebben jullie gekozen voor Rotterdam? En kunnen we ook winkels verwachten in Amsterdam, Antwerpen en andere steden?
“De keuze voor Rotterdam was het meest logische, omdat we hier beiden vandaan komen. We hebben eind 2012 een pop-up store in de hoofdstad gehad, dit was een groot succes en wellicht dat we dat dit jaar opnieuw doen. We denken dan inderdaad aan Amsterdam en Antwerpen, omdat die een groot gebied bedekken. Naast deze redenen is Rotterdam natuurlijk ook gewoon een erg fijne stad om te ondernemen.”

Kunnen we ook pumps, sandalen en lange laarzen verwachten in de collectie?
“Voorlopig niet, maar we sluiten niets uit!”

Mascolori bloemen

Welke mannelijke celebrity zouden jullie graag willen zien in jullie schoenen?
“Voor de mannen kunnen we al enkele celebrities tot onze ambassadeurskring rekenen. Triggerfinger, Eric Vloeimans, Mike Boddé, Guus Meeuwis, Tijl Beckand, Toine van Peperstraten dragen onze schoenen.”

Welke paar schoenen van Mascolori is een echte must-have?
“De Bon Bon Azul is wel echt een all-time favorite, dat model hebben we al vanaf het begin. We werken ook niet met seizoenscollecties, omdat het stuk voor stuk tijdloze modellen zijn. We hadden 2 jaar geleden al fluorescerende schoenen in roze, geel en oranje! Grappig om te zien dat de winkels nu vol liggen met deze kleuren. Verder raden we iedereen een paar bloemenschoenen aan, omdat dit echt een kleurrijke aanvulling op je garderobe is en natuurlijk voor fantastische reacties zorgt.”

Bon Bon Azul schoenen

Jullie Facebookpagina is door Sprout uitgeroepen als één van de 10 killer Facebookpagina’s. Jullie staan tussen merken als Albert Heijn, Heineken en Hi met miljoenen marketingbudget. Wat is jullie geheim?
“Het geheim van ons online succes is dat we een prachtig product hebben wat reacties uitlokt, daarnaast zijn we heel actief op social media. We betrekken de klant er echt bij en bouwen een kleurrijke community van Mascolori fans. We doen wat we echt leuk vinden en schrijven hierover. We lokken reacties uit met gedurfde foto’s en werken met kleur als leidraad. Kleur maakt mensen vrolijk en dit vrolijke gevoel proberen we aan te wakkeren. Verder moet je niet teveel posten, dus meer dan 1 keer per dag posten we niet.”

Ben je benieuwd naar de schoenen van Mascolori? Klik dan hier om de site te bezoeken.